Buscar en el blog

La cuina de la Clara

Coca de iogurt


INGREDIENTS


3 ous
200g de sucre
100g d'oli
1 iogurt (pot ser de llimona o natural)
170g de farina
3g de sal(1 culleradeta)
1 sobre de llevadura Royal


COM ES FA


·Posar en una olla els ous i el sucre, i remenar-ho,no pots deixar que bulli nomes que s'escalfi,un cop remenat es retira del foc.


·Sense deixar que es refredi, afegir-hi l'oli,el iogurt i remenar-ho.


·Incorporar-hi la farina,la sal i la llevadura Royal i remenar-ho fins que quedi una massa espessa.


·Posar-ho al forn a 170ºC durant 30 min. aproximadament.





Magdalenes amb Xocolata


INGREDIENTS


·100 mantega
·100 sucre
·100 farina
·llevat
·2 ous
·Xocolata per fondre.


COM ES FA?


·Es fon la mantega i un cop líquida afegir-hi d’un en un els altres ingredients : sucre, farina i ous.


·S'hi posa la pasta dins de motllets de paper i ficar-los al forn a 175-200º durant 15-20 minuts, fins que hagin pujat i tinguin bon color (si cal es poden punxar: cal que l’agulla surti neta)




·Un cop les magdalenes ja estiguin fredes es fon la xocolata i se li tira delicadament a sobre de cada magdalena.


·Es pot deixar reposar la magralena un cop posada la xocolata i que llavors aquesta quedi dura o menjar-se-la amb la xocolata encara fossa.


·També se li poden posar per sobre birutes de colors.


Palmeretes





INGREDIENTS
Masses de pasta de full
Sucre
Mantega
Un pinzell de cuina
Corró


COM ES FA


·S'agafa la massa i s'hi posa sucre per tota la massa (en poca quantitat),es dobleguen les dues parts exteriors fins al centre i s'allisa amb el corró.


·Es fon la mantega fins que es quedi líquida i es pinta la massa amb la mantega i es tornen a doblegar les dues parts exteriors fins al centre,es repeteix aquest pas 2 o 3 vegades segons si vols que les palmeretes quedin mes grans o més petites.


·Quan hagis acabat els passos anteriors et quedarà la massa una linia al centre, se l'hi torna a posar mantega i s'ajunten les dues parts exteriors, com si tanquessis un llibre.




·Et quedara una barra allargada. Es tallen com si tallessis llesques de pa, al gust,si les vols mes gruixudes o mes fines.


·Un cop les has tallat veuras que hi ha una part que es pot obrir i una altre que no, doncs s'obre amb precaució de que no es trenqui perque llavors la massa esta delicada. Doncs s¡obren i es tiren les dues aletes cap a dintre, formant un cor.


·Col.locar-les en una safata amb paper vegetal a sota i col.locar-les al forn a 120º/durant el temps nescesari segons la mida en que les hagis tallat.